Alhoewel we momenteel nog middenin de zomer zitten, hebben we de eerste helft van het jaar al achter de rug. Dat betekent dat het nog maar een paar maanden duurt voordat je weer een berichtje krijgt van je huidige zorgverzekeraar waarin de nieuwe premies bekendgemaakt worden. Wanneer je weet wat je het komende jaar moet gaan betalen, is het aan te raden om even bij andere zorgverzekeraars te gaan kijken om te zien wat zij jou allemaal kunnen bieden. Zorgverzekeraars moeten namelijk met elkaar concurreren en daar kun jij als consument van profiteren. Wij laten je zien wat het voordeel van vergelijken is en hoe je kunt zorgen dat je niet alleen een goede ziektekostenverzekering afsluiten kunt, maar ook hoe je zorgt dat deze naadloos aansluit op jouw zorgbehoefte. Dat is namelijk waar je op zou moeten letten. 

 

Overstappen om te personaliseren

Sommige mensen zien een zorgverzekering als een statisch geheel: een verzekering die je verplicht moet afsluiten zodat je vervolgens gebruik kunt maken van de gezondheidszorg in ons land. Dat is echter niet volledig correct. Een zorgverzekering bestaat namelijk uit meer dan alleen de verplichte basisverzekering. Je kunt ook aanvullingen toevoegen waardoor je deze basisverzekering geheel aan jouw zorgvraag kunt aanpassen. Daarom is het belangrijk om even te gaan kijken wat je verwacht aan zorg nodig te hebben het komende jaar. Denk jij dat je veel gebruik wilt gaan maken van alternatieve gezondheidszorg? Dan kun je deze zorg aan je verzekering toevoegen. Daardoor kun je de behandelingen nemen die jij graag wilt zonder dat je uiteindelijk verrast wordt door een hoge factuur. Door te vergelijken wie een verzekering biedt die het beste bij jouw wensen aansluit en daar vervolgens op over te stappen, kun je dus een passende verzekering samenstellen. 

 

Overstappen om je zorgkosten te verlagen 

Het kan zijn dat je nu al allerlei aanvullende verzekeringen hebt, maar dat je deze nooit gebruikt. Zo kan het zijn dat de tandartsverzekering voor jou helemaal niet nodig hebt, terwijl je deze wel al jaren in je verzekeringspakket hebt. Het kan dan de moeite waard zijn om deze verzekering te laten vallen en misschien over te stappen naar een andere verzekeraar. Het is niet onwaarschijnlijk dat je elders een deal kunt afsluiten waarmee je veel geld kunt besparen. Overstappen is een kwestie van een paar minuten doorklikken met je muis dus daar hoef je het niet om te laten. 

 

Overstappen omdat je verhuisd bent

Niet iedere zorgverzekeraar heeft contracten afgesloten met alle ziekenhuizen. Om die reden is het goed om, nadat je verhuisd bent, te kijken of je in het ziekenhuis bij jou in de buurt nog terechtkunt. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kan het zeker de moeite waard zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Gebruik een van de vele vergelijkingssites op het internet om te zien welke partij jou het beste van dienst kan zijn. Stap vervolgens over via deze site en je bent in een mum van tijd weer optimaal verzekerd.